HOITO-OHJEET TATUOINNILLE


  • Muutaman tunnin kuluttua tatuoinnin tekemisestä poista sitä peittävä kelmu. Huolehdi että olet paikassa jossa sinulla on mahdollisuus pestä kuva rauhassa ja siististi. 
  • Pese ensin kuumalla (ei polttavalla) vedellä. Aluksi tunnet hieman kirvelyä. Hiljalleen ihohuokosesi aukeavat ja ihonalainen paine ja turvotus pääsee ulos lämpimän vaikutuksesta. Heti perään kylmä huuhtelu joka rauhoittaa ihon.
  • Anna olla ilman rasvaa tai muuta peitettä yön yli. Varo ettei likaannu / hankaannu. Seuraavana aamuna aloita rasvaus. Rasvaa tatuointia kevyelti noin 4 kertaa päivässä. Älä hukuta rasvaan! Mikäli mahdollista, pese kuva puhtaaksi aina ennen uutta rasvapintaa. 
  • Kuva paranee viikosta kahteen viikkoon uuden ihon kasvaessa päälle ja vanhan hilseillessä pois. Tatuoinnista siis irtoaa parantuessaan hieman ihoa ja rupea. Tämä on normaalia. Kutinaa voi esiintyä parantuessa, mutta vältä raapimista kaikissa tilanteissa.
  •  Älä sauno äläkä ui ennen kuin kuva on parantunut ja uusi iho kasvanut päälle! Tämä vie noin 2 viikkoa. 


Lävistyksen hoito

-Älä pyörittele tai heiluttele korua

-Pidä huolta yleisestä hygieniasta

-Älä käsittele paljain käsin

-Käytä vain mietoja ja hajustamattomia pesuaineita (esim. Lactoline, Minirisk, Sebamed)

-Älä käytä desinfiointi aineita lävistyksen hoidossa

-Pehmitä kuivunut veri/kudosneste ennen kuin poistat sen puhtaalla vanupuikolla

-Älä poista korua ennenkuin se on parantunut

-Ei saunaa tai uimista noin kuukauteen

Mikäli on lävistyksen hoitoon herää kysymyksiä ottakaa yhteyttä meihin ja annamme mielellämme lisää ohjeita tilanteen mukaan.